acspot după 6 ani

Au trecut aproape 6 ani de când am întrerupt acest jurnal. Era o decizie logică pentru mine atunci: după 7 ani de pribegie pe mările și oceanele lumii mi se părea că nu mai am nimic nou de zis; poveștile mele pescărești începeau să se repete, iar linia jurnalului meu devenise alterată de implicări sociale și politice. A fost momentul în care am fost abandonat de mulți dintre vechii cititori. La fel ca și mine, nu se mai regăseau în paginile acestui blog.

Ca în orice acțiune a mea, lucrurile au fost făcute temeinic: am șters întreg conținutul vechiului blog, păstrând doar domeniul web. Acum regret această decizie; probabil mi-ar fi plăcut plăcere să recitesc din când în când introspecțiile mele mai mult sau mai puțin inspirate.

Iată-mă acum, reapucându-mă cu prudență de scris. Slova mea mi se pare mai metalică; am povești noi, dar tot mai greu de izolat de contextul social și politic al Bucureștiului în care trăiesc.

Îmi propun astăzi un deziderat foarte ambițios, respectiv o luptă împotriva cotidianului, mai precis împotriva încercării acestuia de a ne confisca existența prin teme sterile și superficiale, impuse pe toate canalele noastre de informare.

Lupta mea constă în izolarea periodică de prezent, în refuzul de a împrumuta modele de gândire efemere în timp, promovate de marii formatori de opinie ai momentului. Plonjez periodic în introspecție. Lupt pentru dobândirea unor experiențe memorabile care să mă ajute în viitor să trăiesc mai ușor un prezent lipsit de virilitatea intelectuală și fizică a trecutului de astăzi. Îmi construiesc propriul ocean de amintiri valoroase numai mie.

Sper ca acest jurnal să nu se dezică de la această luptă. Sper să am tăria de a nu mă lăsa corupt de o societate tot mai agresivă în a-mi confisca identitatea și a-mi uniformiza visurile și valorile.

Poza reprezentativă a acestui post reprezintă lucrarea intitulată „A Momentary Rise of Reason” semnată de artistul plastic Dan Voinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: