Cine ești, sau ce cari după tine?

Cum poți judeca un om? Cu poți afla ce îl definește? Desigur, răspunsul standard, și corect de altfel, sunt faptele.

Eu însă astăzi am nuanțat un pic acest răspuns. Poți judeca un om după ce ia după alege să care după el. Desigur, presiunea materială ne face să alegem lucruri „de preț”, lucruri pe care societatea le etichetează a fi valoroase. Dar nu toți suntem așa. Ea, de pildă, nu este.

În ultimele 4 zile m-am dedicat transferului bazei materiale a afacerii mea unei terțe părți. Cu această ocazie am încărcat și descărcat 14 transporturi efectuate cu mașina proprietate personală umplută ochi + 3 transporturi efectuate cu dube mari, umplute lejer. Acum sunt epuizat, cu mușchii umflați, și fără nici un spațiu de depozitare rămas liber.

Cu toate acestea ea nu a fost mulțumită. Pentru ea alegerea esențialului nu a fost satisfăcătoare. A luat șurubelnița și cuțitul și a demontat / decupat cu lacrimi în ochi bufnițe și pisicuțe care aveau semnificație numai pentru noi. Și-a recuperat „lucrurile personale”, lucruri pe care, în afară de ea, nimeni nu pune preț.

Privindu-i lacrimile și îndârjirea de a salva „lucrurile personale”, mi-am dat seama că am construit împreună amintiri. Mi-am dat seama că tristețea de azi se datorează bucuriei de ieri, și că aceasta se va transforma în poveștile de mâine.

Azi am plâns pentru speranțele și bucuriile de ieri. Avem acum regrete? Bineînțeles. Cum ar fi fost să nu avem nimic astăzi?

Poza reprezentativă a acestui post reprezintă lucrarea intitulată „More Lots” semnată de artistul plastic Dan Voinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: